Proposta para o trimestre

A dinámica de traballo vai ser a seguinte:
Como xa explicamos en clase, ao ser dous grupos, un grupo cociña e o outro prepára a receita para a semana seguinte. Ao final da clase degustamos todos o prato elaborado e o grupo que non cociñou frega.
Na primeira media hora (dado que está a cociña ocupada polos da ESO) aproveitamos para que o grupo que vai cociñar nos presente a todos os ingredientes do prato que se vai preparar e ademais nos fale un pouco do país no que é tipico ese prato. Así surfearemos un pouco pola cultura, folclore, costumes, e outras curiosidades dese país. Quen queira afondar coñecementos sobre o lugar en cuestión, investigará despois na casa pola súa conta.
En principio, as cantidades a cociñar serán para unha pequena degustación, veremos como somos capaces de calcular para tanta xente...
Mentres un grupo está cociñando, o outro terá que facer estas tarefas:
  • Escoller o prato que ides cociñar na semana seguinte.
  • Copiar a receita.
  • Calcular as cantidades para todos os comensales que somos, empregando a proporcionalidade (xa están as mates outra vez polo medio 😊😍).
  • Calcular o custe total do prato (por persoa) e axustar os ingredientes se nos pasamos do prezo estipulado.
  • Repartir a provisión de ingredientes (decidir que trae cada quen a semana seguinte)
  • Investigar sobre o país do que escollemos o prato típico.

A proposta de pratos para este segundo trimestre é a seguinte:

  • Prato 1: Italia - Pizza Margarita
  • Prato 2: México - Tacos de polo e guacamole
  • Prato 3: Xapón - Sushi maki
  • Prato 4: España - Tortilla de patacas
  • Prato 5: China - Roliños primavera
  • Prato 6: Francia – Creps
  • Prato 7: Grecia - Souvlaki de pollo (o que ven sendo unha brocheta)
  • Prato 8: India - Curry de verduras ou de polo
  • Prato 9: Estados Unidos - Hamburguesas caseiras
  • Prato 10: Marrocos - Cuscús con verduras
  • Prato 11: Perú - Ceviche de peixe
  • Prato 12: Alemania – Pretzels
  • Prato 13: Tailandia - Pad Thai
  • Prato 14: Turquía – Baklava ou Kebab
  • Prato 15: Arxentina - Empanadas de carne
  • Prato 16: Hawai - Poke de salmón
Esta proposta está aberta a ampliarse coas vosas suxestións.

Agora só toca desfrutar do proxecto!!!


Imaxe: Romanesco da miña horta (fractal)